Hav dit sikkerhedsudstyr til fyrværkeri klar

Når nytåret begynder at nærme sig, er det tid til at købe årets fyrværkeri. I de fleste familier er det fædrene, der går på indkøb med børnene. Som oftest kommer de hjem med favnen fuld – gerne lidt mere end planlagt. Måske foregår det egentlig lidt på samme måde, som når kvinder skal købe sko?

Med til indkøb af fyrværkeri hører noget ganske vigtigt; nemlig indkøb af det nødvendige sikkerhedsudstyr. Mange er smarte og gemmer tingene fra år til år, så det er i huset. Måske spæder de endda lidt til samlingen fra år til år, så der er ekstra at gøre godt med, hvis en ven eller veninde pludselig står i entreen og mangler noget. Hellere have for lidt end for meget. Og hellere kunne give naboens søn udstyr med, hvis han står og mangler.

Det går stærkt

Ofte er det sådan, at det hele går rigtig stærkt, når mørket sænker sig den sidste aften i december. Folk er i godt humør, og især børnene er fulde af forventninger til aftenen og natten. Når så endelig tiden melder sig til, at der skal fyres skyts af, så er det bare med at komme uden for. Og i de fleste familier kan det – ifølge børnene – kun gå for langsomt.

Derfor er det også rigtig vigtigt at have sikkerhedsudstyret liggende klar til afbenyttelse. Det nytter ikke, at børnene skal fare rund i huset – op på loftet, ned i kælderen, ind i skabet – for at finde det, de skal bruge. Så mister alle hurtigt tålmodigheden, og de små er rendt udenfor uden det udstyr, de egentlig skulle have haft på. Og så er det, faren er lige om hjørnet.

”Det går jo nok…”

…tænker de fleste. Men nej, det gør det ikke altid. Måske er du overbevist om, at netop din mand eller dine børn godt ved, hvordan de skal gebærde sig. At de skal holde en vis afstand til raketterne, at de ikke skal holde deres fyrværkeri i hænderne, når det går af, og at de under ingen omstændigheder skal gå tilbage til en fuser. Og måske er det rent faktisk også sådan, det forholder sig med dine kære.

Men du kan aldrig vide, hvordan naboen, fætteren eller legekammeraten opfører sig. Måske vælter en flaske med en raket, så den suser den helt forkerte vej. Måske bliver noget kastet i den forkerte retning, og en af dine kommer løbende direkte ind i det. Der kan ske så meget uventet, og ikke mindst derfor er det vigtigt at have udstyret på. For så er du beskyttet, hvis uheldet er ude, og det uventede sker.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*