RKI lån er ikke en god ide

Er du registreret hos RKI eller RKI Experian, som de hedder i dag, så kan det være et problem at låne penge. Der findes låneudbydere på markedet, som tilbyder lån trods RKI, men man skal være meget varsom. At tage et såkaldt RKI lån, kan vise sig at være en meget dyr fornøjelse. Når man er registreret hos RKI, er det et tegn på, at man er dårlig betaler og renterne og gebyrerne vil derfor blive sat derefter – læs mere på pengesiden Trygt.dk

Det bedste, du kan gøre, hvis du er kommet i RKI registeret, er at forsøge at betale dine kreditorer tilbage. Det er sådan med Experian RKI, at hvis du får tilbagebetaler gælden til dem, som du skylder penge, så bliver du slettet øjeblikkeligt.

Alternativt kan du vente 5 år, hvorefter Experian RKI ligeledes vil slette dig fra registeret. Men 5 år er længe, så forsøg evt. at lave en aftale med dine kreditorer om en mulig afdragsordning.

Har du svært ved at betale gælden til de nuværende kreditorer, så får du endnu mere svært ved at betale endnu en kreditor, hvis du vælger et RKI lån. Selvom det måske ikke er selvforskyldt, at man står registreret hos RKI, men grundet skilsmisse o.l. så bliver man nødt til at tage sig selv i nakken og være fornuftig.

At optage et RKI lån er ikke en fornuftig løsning og man kan risikere at komme ud på endnu dybere vand. Har du svært ved at overskue, hvordan du skal slippe ud af dine økonomiske vanskeligheder og få styr på din gæld, så kan en økonomisk rådgiver være en rigtig god ide. Firmaet Curodan er specialister i gældsrådgivning, og de er hurtige, kompetente og helt anonyme.

Næsten 5% af den danske befolkning er registreret i RKI!

Hele 210.000 svarende til 4,8% af den danske befolkning er registrerede som dårlige betalere. I alt skylder de dårlige betalere knap 14 milliarder kroner i 2012, hvor tallet i 2007 “kun” var 7,8 milliarder. Den store stigning skyldes ikke kun finanskrisen, men ligeledes at gælden hos de enkelte skyldnere er blevet højere.

Det eneste lyspunkt i denne gældskrise er, at færre af de helt unge mellem 18-20 ender i RKI registeret, siger kommunikationsdirektør hos Experian RKI Birgit Hjelm Pichat. Birgit Hjelm tilføjer, at det er utroligt vigtigt at komme godt fra start i voksenlivet, hvilket er svært med en gæld hængende over hovedet.

Overordnet kan man sige om RKI registeret, at det bliver brugt af virksomheder og banker til at vurdere, om man er kreditværdig. Står man i RKI kan man f.eks. ikke låne penge, købe på kredit, få kreditkort eller benzinkort, og generelt skal man altid betale forud, hvis man ønsker at købe noget.

Du kan ende i RKI registeret, hvis bare du skylder 200 kr. eller mere. Du kan dog blive slettet fra registeret ved at betale din gæld eller vente 5 år, hvor du så automatisk bliver slettet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
RKI lån er ikke en god ide, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*