Mad fra restaurant

På vej hjem i bilen i går, fredag eftermiddag, sad jeg og tænkte på, hvad min kone mon havde fundet på at servere til aftensmad. Mine tanker var omkring sådan nogle retter som frikadeller og stegt flæsk med persillesovs, og det var da lige ved, at mine tænder kom til at løbe i vand ved tankerne om disse traditionelle spiser.

Og at det ville være noget helt almindeligt dagligdags mad, var jeg sådan set ikke i tvivl om. Ikke fordi min kone ikke kan finde på at lave noget mere spændende, men fordi hun tager det hensyn til mig i hvert fald om fredagen, at jeg skal have noget, jeg ikke har spist i løbet af ugen.

Sagen er, at jeg i disse måneder arbejdsmæssigt er væk hjemmefra fra mandag morgen til fredag aften, fordi jeg styrer et stort byggeri på Sjælland, og da vi bor i Midtjylland, er der for langt at køre hjem hver aften. Det betyder også, at jeg normalt spiser på restaurant og som regel på Jensen’s hver aften, så det er ikke ligefrem restaurationsmad, jeg trænger til, når jeg kommer hjem på weekend, og det tager min kone hensyn til, når hun skal vælge menuen.

Bevares, jeg har det ligesom de fleste mænd, at jeg godt kan lide en god bøf med lækkert tilbehør, og derfor vælger jeg også ofte en god bøfrestaurant, når jeg skal finde et sted at spise aftensmad på hverdagene. Men så er det jo altså ikke lige den type mad, jeg trænger til, når jeg kommer hjem for at holde weekend.

Nu skal man ko ikke ligefrem have ondt af mig i den her forbindelse, for der er selvfølgelig også noget lækkert ved bare at sætte sig til bords uden selv at have nogle forpligtelser med hensyn til maden. Og min aftale med min arbejdsgiver er sådan, at jeg ikke behøver spekulere på, hvad et måltid koster, så jeg kan for så vidt godt vælge en dyr restaurant.

Men det bliver man også hurtigt træt af, blandt andet fordi man så er nødt til at klæde sig ordentligt på, inden man går ud og spiser, så for det meste vælger jeg en ganske almindelig familierestaurant, hvor man ikke ligefrem behøver at have slips på.

Jeg ser nu frem til, at vi bliver færdige med det byggeri, jeg står i spidsen for, om et par måneder. Det skyldes selvfølgelig ikke kun det med måltiderne, for jeg vil selvfølgelig helst være sammen med min kone hele ugen, selv om vi vist er ganske gode til at finde ud af tingene, som de er i øjeblikket.

Nogle dage gider jeg ikke gå på restaurant, så i stedet holder jeg ind ved en restaurant med takeaway i Hillerød, som laver udmærket mad, som jeg så tager med hjem i den lille lejlighed, hvor jeg bor i løbet af ugen.

En enkelt gang har jeg også valgt at købe noget i en takeaway i Greve, som jeg tilfældigt kom forbi, men da jeg nåede hjem, var maden desværre blevet helt kold. Heldigvis var den nem at varme, og det smagte jo fantastisk!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*