Hunde er familie

Både min kone og jeg er vokset op i et hjem, hvor det nærmest var en selvfølge, at et af familiemedlemmerne var en hund. For mit eget vedkommende var der endda et par år, hvor vi i mit barndomshjem havde to hunde, så for os har det været en naturlig ting, at vi på et tidspunkt ville anskaffe os en hund.

Men da vi valgte at flytte sammen i et hus, vi købte, var min kone gravid, og vi blev enige om, at det nok ikke var så smart at have både en baby og en hundehvalp at se til på én gang. Senere blev min kone ret hurtigt gravid igen, så vi nu har to børn med kun 16 måneders aldersforskel.

Men nu er den yngste fyldt fire år, så for godt et halvt år siden blev vi enige om, at det nok ville være et godt tidspunkt at anskaffe os en hund nu. Vi var ikke i tvivl om, at vi ville have en Golden Retriever, som vi begge to altid har anset som en race, der er en god familiehund og rigtig god til mindre børn.

Så nu har vi fået et femte familiemedlem, Rico, som er en fræk og legesyg hvalp, som begge børnene er helt tossede med. Da vi købte ham på en kennel, rådede kennelejeren os til at starte med at give ham noget rigtigt hvalpefoder, for ganske vist var han i rigtig god trivsel, men hvis man vil gøre det bedst muligt for sådan en hvalp, giver man den det rigtige foder, som han sagde.

Det råd havde vi selvfølgelig også til hensigt at følge, men jeg kunne ikke lade være med at tænke tilbage på min barndom, da hundemad stort set var identisk med menneskemad, for den gang var det almindeligt, at hunde levede af rester fra middagsbordet suppleret med en god gang leverpostejsmadder.

Men det er da ikke ukendt for mig, at man nu om dage går meget mere op i, at hundene får det bedste hundefoder for at holde dem så raske og sunde som muligt. Da vi var til den første konsultation med vaccination hos dyrlægen, blev jeg da også afkrævet svar på, hvad vi gav Rico at spise, og da jeg fortalte, at vi fodrede ham med hvalpefoder fra Fromm Family, var han tydeligvis tilfreds, for det er et mærke, der er kendt for foder af god kvalitet.

På det tidspunkt var Rico næsten et år gammel, så dyrlægen gav mig ret i, at det var ved tiden at skifte fra hvalpefoder til noget foder til voksne hunde. Han rådede mig til at holde mig til samme mærke, men du bør nok overveje noget hundefoder uden hvede som dette, for der er faktisk en del hunde, der har svært ved at fordøje netop hvede, og en hund kommer ikke til at mangle noget, selv om der ikke er hvede i foderet.

Det har vi så valgt at rette os efter, og Rico trives heldigvis rigtig godt med det nye foder til voksne hunde.

Disclaimer

One Reply to “Hunde er familie”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*