Erstatning til patienter?

Jeg har en fætter, som er skør. Sådan siger vi her i familien. Han er skør. Han er angst og kan ikke styre sine tvangstanker. Og ja, han har været i psykiatrisk behandling i længere tid, og det går bedre med ham. Men han vedbliver altså med at være mærkelig.

For noget tid siden var vi til familiefest. Han var også med. Han klarede det faktisk fint – du ved det her med at være selskabelig og tale med os. Men på et tidspunkt nævnte han, at han havde ondt i hovedet, og han blev direkte aggressiv. Temmelig uudholdeligt og trist for fødselaren. Vi fik ham beroliget og kørt hjem.

ADHD?

Hans psykiater har givet ham noget ny medicin. Han mente, at jeg også har ADHD – så nu får jeg massevis af medicin. Det er det, der gør, at jeg får ondt i hovedet, forklarede han os, da vi kørte ham hjem. Måske skulle du finde en anden psykiater, der kan tjekke, om du virkelig har ADHD. Vi ved, at du er angst og får medicin for det. Men vi var ikke klar over, at du også har ADHD.

Patienterstatning

Han fortalte os, at han har kontaktet en anden. Han har besøgt hende en enkelt gang, og hun mener ikke, at han har brug for mere end den, der hjælper på angsten. Hun har anbefalet, at han finder en advokat i Vejle, som kan hjælpe ham med få noget erstatning.
Han lød helt normal, da han fortalte os om den nye psykiater. ”Jeg skal til konsultation med hende igen i morgen. Hun nævnte noget om, at jeg måske har grundlag for at få patienterstatning for patientskader, fordi jeg har fået noget forkert medicin.” Han forklarede og talte om det. Vi forstod ikke så meget af hele historien, men det lyder, som om at den nye psykiater, han har fundet, har fået hans fulde tillid.

Vi spurgte ham, om han har været i kontakt med et advokatkontor i Vejle. Det har han ikke endnu. Det er et stort skridt for ham at tage at skulle kontakte fremmede mennesker. Og han kan jo ikke helt forstå det her med paragraffer og forskellige instanser. Netop derfor skal vi finde et par gode advokater i Vejle, som kan hjælpe dig. Vi kan ikke have, at du bare lader stå til. Vi skal nok hjælpe dig. Vores nabo er advokat. Vi kan da starte med at spørge ham. Det blev min fætter glad for. En lille hjælp fra vores side er en stor hjælp for ham.
Vi talte med vores nabo om min fætters tilfælde. Jo, han mente, at den nye psykiater har ret. I det mindste så vil han kunne få erstatning for de penge, han har brugt til at købe forkert medicin for. Og det er vist ikke et helt lille beløb. Den slags medicin er jo dyr. Men måske skal vi også se på, om der er lavet en forkert diagnose, så kan han også få erstatning for det. Vi aftalte et tidspunkt, hvor vores nabo – advokaten – kan mødes med min fætter, og de kan fortsætte et samarbejde.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*