Låsefirma på Nørrebro

Det er mere end 2 år, siden jeg sidst har opholdt mig i sommerhuset. Men nu er jeg tilbage og her er dejligt. Jeg nyder at være her. Jeg nyder stilheden, og at jeg kan høre vinden og bølgerne fra havet. Noget mere sjælefred end inde på Nørrebro.

Rengøring først

Her skal dog gøres grundigt rent. Her er støvet, og her er mange efterladenskaber efter, at håndværkerne har sat hele huset i stand. Det er det, de sidste 2 år er blevet brugt til. Så jeg skal have taget mig sammen til at køre ind til den nærmeste by og købe rengøringsmidler, svampe og klude og koste og spande og fejebakker. Støvsugeren virker. Jeg får arbejde at lave i den kommende uge med at få gjort rent i hytten. Meget arbejde. Men pyt. Jeg har 4 ugers ferie – og hvis jeg tager mig sammen, så kan her blive rent i løbet af få dage. Mit problem er bare at skulle tage mig sammen.

Jeg hader at gøre rent. Men jeg må dog indse, at der ikke er nogen vej udenom.

Under rengøringen vil jeg også opdage eventuelle fejl og mangler, som håndværkerne har lavet – eller har glemt, at de skulle ordne. Og så må jeg jo have fat i dem, så de kan komme og rette eller udføre dem.
Så jeg må i gang.

En glemt dims

Under rengøringen opdager jeg, at en af håndværkerne har glemt en dims til et stykke værktøj. Jeg ved ikke, hvad det er, men jeg kan se, at den kan skrues på og af. Jeg ringer op til håndværkerne og fortæller, at jeg har fundet en dims, og spørger, om de mangler sådan en. Der er en af dem, som siger, at ja det gør han – men at han havde tænkt sig at køre forbi i næste uge og hente den. Han ved jo, hvor nøglen er, og han regnede ikke med, at jeg ville være ankommet allerede nu.

Find en billig låsesmed nu

Det her med, at han ved, hvor nøglen er, fik mig til at tænke lidt. Han er bestemt ikke den eneste håndværker, der ved, hvor nøglen til huset er. Der er mange. Blikkenslager, tømrer, murer. Det går ikke. Jeg må finde en billig låsesmed, som kan komme og sætte en ny lås i mit hus’ dør.

Jeg noterer det på min huskeseddel, at jeg skal spørge inde i byen efter en låsesmed. Jeg er nødt til at tage ind for at købe svampe til rengøringsarbejdet. Dem, jeg havde købt, er ved at gå i opløsning af al det vand og rengøringsmiddel.

Helt ubevidst er min tanke gearet ind på lige at tjekke, at der ikke mangler nogle ting i mit hus. Noget, som jeg har efterladt for 2 år siden, og som jeg holder af.

Jeg kan se, at håndværkerne ikke har ’lånt’ noget fra mit hus. Heldigvis. Ærlige mennesker. Men tanken om, at de adgang til mit hus og måske kommer tilbage med onde hensigter, er jeg ikke glad for. Så, i eftermiddag tager jeg ind til byen og finder en låsesmed, der kan komme herud og få sat en ny lås i min dør.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*