Pizzasten til Weber?

Jeg er pizzaelsker. Så er det sagt! Det er en lidenskab næsten og jeg er konstant på jagt efter den gode pizza. I Italien er de nemme at finde – især ude på landet og langt væk fra turiststrømmen. Men nu bor jeg jo i Danmark og ikke i Italien.

Jeg er også ret heftig grillentusiast, og jeg bruger vel en af mine Weber grills sådan cirka 200 dage om året, men alligevel var det først for nyligt, jeg opdagede “hemmeligheden” med en pizzasten til Weber..

Hvad gør en pizzasten i en grill?

Min pizzasten er den såkaldte Fredstone, og den opvarmes sammen med grillen, så når jeg åbner, er stenen varm, og varmetabet er minimalt. Jeg bruger stenen til både pizza (surprise) og til at bage brød på.

Skorpen bliver helt fantastisk, og når det gælder almindeligt brød, har jeg observeret, at krummen bliver mere levende og interessant. Jeg tror, det skyldes, at varmen fra stenen er så konstant og “brutal” – hvis man kan sige det sådan.

Min Fredstone isolerer fantastisk, og det betyder, at varmen fra gasbrænderne (eller kullene) ikke kan komme til det, jeg bager direkte. Og det betyder så, at min bund på pizzaerne er helt og aldeles ensartet og perfekt hver eneste gang.

Jeg har også eksperimenteret med at lave flæskesteg på min Fredstone, og i andet forsøg blev det perfekt. Jeg ved ikke helt, hvad der gik galt første gang, men stegen blev lidt tør.

Hvor kan du købe en Fredstone?

Det er jo et ret specielt produkt og ikke helt sammenligneligt med de almindelige pizzasten, der kan købes overalt. Jeg har købt min Fredstone på fredstone.dk, men jeg mener, den også kan fås grillstenen.dk i Sønderborg.

Anyway: Det er nemt at finde den på navnet, hvis du googler det, så ingen problemer der.

Min Fredstone er firkantet og jeg gav 275 kroner for den, hvilket faktisk er meget billigt i forhold til den helt anderledes og bedre effekt end den, jeg får med en almindelig pizzasten.

Hvis du har en Fredstone: Lad mig høre fra dig om gode opskrifter. Jeg er altid på udkig!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*