Møde og foredrag om stress

I sidste uge var det min tur til at tilrettelægge det månedlige møde i den erhvervsklub, jeg er medlem af. Og jeg skal da ærligt indrømme, at det gav mig nogle kvaler at finde på et relevant indhold, for der er i klubben en tradition for, at hvert møde helst skal have et indhold, som vi ikke har beskæftiget os med i de seneste to år.

Det var faktisk en tilfældig bemærkning på min arbejdsplads, der gav mig en ide til mødet, hvor vi oftest hyrer en foredragsholder til at komme med et oplæg til aftenens diskussion. På mit arbejde talte et par af mine kolleger om, at flere og flere mennesker i erhvervslivet generelt får behov for en eller anden form for stress behandling. Vi skal alle være så forbandet effektive og helst også ufejlbarlige, og den slags krav øger bestemt risikoen for at blive ramt af stress.

Stress er ikke bare stress

Jeg er bestemt enig med mine to kolleger, og det slog mig, at problemer med stress må være ens i stort set alle typer af virksomheder, og det gav mig den ide, at vi på det kommende møde i erhvervsklubben skulle beskæftige os med stress og ikke mindst, hvordan man forebygger stress hos medarbejderne.

Min kone fortalte mig for et stykke tid siden, at de i deres virksomhed havde en fast tilknyttet stresscoach, som en del af medarbejderne havde haft nyttige samtaler med i anledning af, at de havde fået nogle symptomer på begyndende stress. Og der er generelt stor tilfredshed på min kones arbejdsplads med den ordning.

Så det var oplagt, at jeg kontaktede den pågældende stress coach for at høre, om hun også kunne påtage sig at holde et foredrag i vores erhvervsklub. Det ville hun gerne, og hun fortalte mig i telefonen, at hun meget ofte tager ud og holder foredrag.

Hvad handler et stressforedrag egentlig om

Og så måtte jeg til at tage stilling til indholdet af hendes foredrag, for hun opremsede forskellige muligheder for mig, idet hun i sin egen praksis også benytter mindfulness i behandlingen af stressramte klienter. Jeg var på det tidspunkt ikke specielt godt orienteret om, hvad begrebet mindfulness egentlig dækker over, men det forklarede hun mig beredvilligt, og jeg valgte at tage den del med i hendes foredrag, selv om seancen på den måde ville komme til at tage lidt mere tid, ligesom hendes honorar blev lidt højere. Det sidste gør nu ikke noget, for vi har i erhvervsklubben rigeligt med penge på kontoen til foredragsholdere.

Jeg fik aftalen med hende på plads, så jeg kunne gå i gang med at udarbejde indkaldelsen til mødet, hvilket også var min opgave, da jeg som sagt skulle tilrettelægge mødet og derfor også fungere som vært den aften.

Den tanke strejfede mig, at nogle af klubbens medlemmer måske ville synes, at et stress foredrag måske ikke var det mest spændende emne for vores møde, men det viste sig nu, at det blev et virkelig godt møde med masser af diskussion efter foredraget. Der er ingen tvivl om, at vi alle fik et stort udbytte af aftenen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*