Vil uddannes til stresscoach

Hvis jeg skulle vælge en uddannelse i dag, så tror jeg, at jeg ville vælge en, der handler om at hjælpe mennesker videre. Der er jo rigtigt mange mennesker, der har brug for hjælp, fordi de bare ikke kan håndtere det pres, de lever med til hverdag.

Mange har stress

Jeg kender mange, der har fået stress. De er blevet sygemeldt i perioder. Nogle af dem har alvorlige problemer med deres helbred på grund af stress. Ja, en uddannelse til stresscoach ville nok være en af de muligheder, jeg ville overveje meget alvorligt.
Jeg kunne måske også overveje muligheden for at blive personlig træner. Der er jo mange mennesker, der virkeligt har forstået, hvor vigtigt det er, at vi holder os i god fysisk form.
Skulle jeg vælge imellem de to muligheder, så tror jeg, at jeg ville vælge stresscoach uddannelsen. Har læst en masse om det på https://lifeconsulting.dk/ Muligvis fordi jeg synes, at den er meget mere spændende end en uddannelse, som træner. (Og ærligt talt, jeg er for doven til at gide at løbe 10 km hver dag inden, jeg så skal træne andre mennesker.)

Hvad kræves der?

Jeg har undersøgt lidt om, hvad det kræver for at kunne blive stresscoach. Det er lidt forvirrende. Egentlig kræver det ikke andet en interesse for mennesker. Men det er en vistnok en fordel, hvis man har noget kendskab til psykologi og til filosofi.

Det er ikke en uddannelse, der kræver mange års svære studier, men det er en uddannelse, der kræver, at man bruger og tager den nødvendige tid til at sætte sig ind i, hvordan mennesker fungerer, og kan reagere i forskellige situationer. Og så tror jeg også, at en stresscoach uddannelse kræver, at man har en del empati. Man skal kunne lytte til, hvad folk siger. Man skal kunne tolke deres signaler.

Ja, det er en spændende uddannelse. Og man kan tage den i det tempo, der passer én.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*